De data voor de themazondagen voor het seizoen 2018-2019 zijn bekend.

Het jaarthema voor dit seizoen is “Materieel en immaterieel erfgoed uit Nederlands-Indië en de invloed daarvan in Nederland”. De organisatie is dit seizoen – dat zo mogelijk vijf themazondagen bevat – opnieuw in handen van SIE en Stichting Klein Bronbeek.

 

De geplande data en thema’s zijn (alles onder voorbehoud):

  • 9 december 2018 – “Eetcultuur”;
  • 20 januari 2019 – “Muziek”;
  • 17 februari 2019 – “Waterhuishouding”;
  • 24 maart 2019 – “Architectuur”;
  • 14 april 2019 – “Kunst en cultuur”.


Tijd en plaats

Elke themazondag start vanaf 10:00 uur in de bar van het Reünie- en Congrescentrum Kumpulan op het Landgoed Bronbeek. De congreszaal is open vanaf 10:30 uur, de lezingen beginnen 11:00 uur en wij sluiten af om 15:00 uur. U kunt vrij parkeren op het landgoed. Honden zijn niet toegestaan.

Inschrijven
Een dagprogramma kost € 28,50 p.p. inclusief koffie of thee met spekkoek, Indisch buffet en een consumptie. Er is geen kaartverkoop ter plaatse.
Te zijner tijd kunt u zich voor elk afzonderlijk programma online inschrijven via kumpulan.nl/themazondagen. U kunt dan ook daar de onderwerpen bekijken en de kaarten bestellen via de aan de website gekoppelde webshop. Na betaling kunt u uw kaart(en) printen. Per programma zijn maximaal 250 plaatsen beschikbaar.

George van Hoogeveen tijdens de jubileumthemazondag 22 november 2015 ‘Het woord is aan u’
Foto Jan Mossink

Contactpersoon
Mevrouw Geertje Besselink, bestuurslid van de Stichting Vrienden van Bronbeek, is uw contactpersoon voor de themazondagen. Mocht u vragen hebben, dan kunt u zich tot haar wenden via geertjebesselink@gmail.com of 06 209 76 818.

 

Organisatie
De themazondagen worden georganiseerd door een samenwerkingsverband van de Stichting Indisch Erfgoed (SIE) en de Stichting Klein Bronbeek onder voorzitterschap van kolonel b.d. J.C.L. Bolderman.
Namens SIE zitten dr. Adrienne Zuiderweg (programmering), Frans de Meijer (AV-techniek), Sidonie Refuge en kol. b.d. Ralph Kneefel in deze werkgroep.

Actuele informatie wordt vermeld op deze website en via de sociale media.

 

De themazondagen worden georganiseerd door een samenwerkingsverband van
de Stichting Indisch Erfgoed en de Stichting Klein Bronbeek.

Vindt u dit een leuk of interessant bericht? Graag liken of delen!
Stichting Erfgoedplatform Apeldoorn
Social media
Facebook
Twitter195
LinkedIn