In reeksen van vier themazondagen per seizoen belichten historici, wetenschappers, kunstenaars en schrijvers de historie, cultuur en literatuur van het voormalige Nederlands-Indië en het huidige Indonesië.

De themazondagen vinden plaats van 10:00-15:00 uur in reünie en congrescentrum Kumpulan op het landgoed Bronbeek (Velperweg 147, 6824 MB Arnhem). U bent van harte welkom.

 

Seizoen 2017-2018

Vanwege wijzigingen van organisatorische aard zijn er dit seizoen drie (in plaats van de reguliere vier) themazondagen. Het seizoen 2017-2018 start in januari 2018.

 

Programma 2018

Decoratiemotieven Nieuw Guinea

Decoratiemotieven uit Nederlands Nieuw-Guinea (1955)
Bron: Tropenmuseum

De themadag van zondag 21 januari 2018 heeft als titel: ‘Onze vierde generatie, aan de slag‘.

 

Op zondag 18 februari 2018 is het onderwerp: ‘Nederlands Nieuw-Guinea‘.

 

Het seizoen wordt op zondag 18 maart 2018 besloten met het thema ‘De Molukken‘.

 

Meer informatie over de lezingen en de sprekers treft u aan op de homepagina zodra deze definitief zijn vastgelegd.

 

Tijd en plaats
Elke themazondag start vanaf 10:00 uur in de bar van het Reünie- en Congrescentrum Kumpulan op het Landgoed Bronbeek. De congreszaal is open vanaf 10:30 uur, de lezingen beginnen 11:00 uur en wij sluiten af om 15:00 uur. U kunt vrij parkeren op het landgoed. Honden zijn niet toegestaan.

 

Inschrijven
Een dagprogramma kost € 27,50 p.p. inclusief koffie of thee met spekkoek, Indisch buffet en een consumptie. Er is geen kaartverkoop ter plaatse.
U kunt zich voor elk afzonderlijk programma online inschrijven via kumpulan.nl/themazondagen. U kunt hier de onderwerpen bekijken en kaarten bestellen via de aan de website gekoppelde webshop. Na betaling kunt u uw kaart(en) printen. Per programma zijn maximaal 250 plaatsen beschikbaar.

 

Contactpersoon
Mevrouw Geertje Besselink, bestuurslid van de Stichting Vrienden van Bronbeek, is uw contactpersoon voor de themazondagen. Mocht u vragen hebben, dan kunt u zich tot haar wenden via geertjebesselink@gmail.com of 06 209 76 818.

 

Hans van den Akker op de themazondag 'De dekolonisatieperiode' 22 maart 2015

Hans van den Akker op de themazondag ‘De dekolonisatieperiode’ 22 maart 2015
Foto: Jan Mossink

 

Organisatie

De themazondagen worden georganiseerd door een samenwerkingsverband van de Stichting Indisch Erfgoed (SIE) en de Stichting Klein Bronbeek onder voorzitterschap van kolonel b.d. J.C.L. Bolderman.
Namens SIE zitten dr. Adrienne Zuiderweg (programmering), Frans de Meijer (AV-techniek), Sidonie Refuge en kol. b.d. Ralph Kneefel in deze werkgroep.

 

Actuele informatie wordt vermeld op deze website, via de sociale media en ook op www.bronbeek.nl.

 

De themazondagen worden georganiseerd door een samenwerkingsverband van
de Stichting Indisch Erfgoed en de Stichting Klein Bronbeek.

Stichting Erfgoedplatform Apeldoorn
Social media
Facebook
Twitter0
LinkedIn