De Tweede Kamerleden Maarten Haverkamp en Jan Schinkelshoek (beiden CDA) hebben op 8 maart 2007 vier vragen gesteld aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ronald Plasterk (PvdA), naar aanleiding van onze allereerste themazondag ‘Nederlands-Indië in historisch perspectief’.

 

Ronald Plasterk

Minister Ronald Plasterk (OCW)

De eerste vraag luidde: “Bent u geïnformeerd over het besprokene op een bijeenkomst van de Werkgroep Indisch Erfgoed over «Nederlandsch Indië in historisch perspectief» in de Bronbeek te Arnhem, waarbij met name aandacht is besteed aan Papoea, het voormalige Nederlands Nieuw-Guinea?”.

Hier heeft de minister ontkennend op geantwoord.

 

Op de tweede vraag – “Deelt u de mening dat er voldoende aandacht aan de geschiedenis van Papoea en Nederlands Indië wordt besteed?” – geeft Plasterk aan dat dit deel uit maakt van de historische canon en zegt hij dat “in tal van rijks- en andere instellingen en in tentoonstellingen aandacht geschonken [wordt] aan de geschiedenis van Papua en Nederlands-Indië”.

 

Bekijk alle vier vragen (en de antwoorden) op overheid.nl.

 


 

Indisch koken (KIEN)
Stichting Erfgoedplatform Apeldoorn
Social media
Facebook
Twitter
LinkedIn