Aanpassen! : een tentoonstelling en boek met dvd over drie generaties Indische Nederlanders, een project van Indische jongerenorganisatie Nasi Idjo. Het project Aanpassen! omvat een reizende tentoonstelling en een boek met dvd, waarin drie generaties Indische Nederlanders ieder op geheel eigen wijze in beeld zijn gebracht.

 

Aanpassen! Aanpassen? Aanpassen...Aan de hand van thema’s als identiteit, veerkracht, dromen en integratie heeft Nasi Idjo een schat aan herinneringen, ervaringen en ontboezemingen aangeboord. Die vormen de rode draad van zowel het boek als de tentoonstelling. Daarmee is een aanzet gegeven tot een dialoog tussen drie generaties Indische mensen, maar ook voor een hernieuwde kennismaking van de huidige Nederlandse samenleving met deze ogenschijnlijk geruisloze geïntegreerde gemeenschap.

Met de derde generatie is in workshopvorm gewerkt om hun identiteit en band met hun grootouders te verbeelden in beeld, muziek, tekst en objecten. Voor het vastleggen van de tweede generatie is gevat in indringende verhalen en portretten. Deze verbeelding van de dialoog tussen drie generaties Indisch maakt het boek naast een eerbetoon aan, ook een waardevol document voor ouders, kinderen en kleinkinderen.

 


 

Indisch koken (KIEN)
Stichting Erfgoedplatform Apeldoorn
Social media
Facebook
Twitter
LinkedIn