Op zaterdag 17 september 2011 presenteert Wouter Muller zijn nieuwe cd ‘Verleden Land’ in Gigant. Muller is in Nederland inmiddels uniek in zijn soort (one of a kind!). ‘Verleden Land’ is zijn vijfde cd. Met zijn vorige cd’s veroverde de Enschedese muzikant, tekstschrijver en componist zich een vaste plek in vele Nederlandse harten. De Indische afkomst van Wouter Muller is in zijn muziek en vooral zijn liedteksten altijd een belangrijke inspiratiebron geweest. Dat geldt ook voor zijn nieuwe cd.

 

Wortels
De belangrijkste thema’s daarvoor zijn ontleend aan een recente reis door Indonesië, aan het Indië van vroeger en aan Enschede, de stad waar hij nu al jaren woont. In 17 nieuwe nummers biedt Wouter Muller een even liefdevolle als trotse terugblik op zijn vroegere en huidige wortels.

 

Taboe-onderwerpen
Het vroegere verleden komt ook opnieuw tot leven in soms aangrijpende nummers over de ‘Bersiap’ (Indonesische onafhankelijkheidsstrijd).
Bijzonder zijn de vijf liederen over de ‘njai’, inheemse concubines, waarmee vele Europese mannen relaties onderhielden. Oeroude gedichten over dit jarenlange taboe-onderwerp zette Muller om in nieuwe muziek.

 

Indisch hart
Muzikaal biedt deze cd een verscheidenheid aan toegankelijke muziekstijlen, waarin folk, country en (indo)rock elkaar afwisselen. Maar eigenlijk is zijn nieuwste cd vooral een rondreis door het persoonlijke leven van een muzikant, die van zijn (Indische) hart geen moordkuil maakt, maar muziek gebruikt om naar het ware verhaal te vertellen.

 

Locatie: Podium & Filmtheater Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn)
Aanvang: 20:00 uur; zaal open: 19:30 uur
Entree: € 12,50

 

CD presentatie Wouter Muller ‘Verleden Land’

CD presentatie Wouter Muller ‘Verleden Land’


Indisch koken (KIEN)
Stichting Erfgoedplatform Apeldoorn
Social media
Facebook
Twitter
LinkedIn