Op 20 november 2012 presenteert Stichting Indisch Erfgoed de filmdocumentaire ‘Stand van de sterren’.

De filmavond wordt gehouden in het Kulturhus in Epe.

De documentaire wordt vooraf gegaan door een korte inleiding; de entree is slechts vijf euro!

 

Stand van de SterrenStand van de sterren is het laatste deel van het unieke drieluik over het moderne Indonesië van filmmaker Leonard Retel Helmrich. Hij volgde gedurende 12 jaren één en dezelfde Indonesische familie (Sjamsudin) uit een volkswijk van Jakarta, wat heeft geresulteerd in het drieluik Stand van de zon, Stand van de maan en Stand van de sterren.

 

In Stand van de Sterren laat de filmmaker de onderliggende patronen van het leven in Indonesië zien. Dit brengt hij zowel letterlijk als symbolisch in beeld. Het Indonesisch gezin Sjamsudin is als het ware een microkosmos waarin men de belangrijkste problematiek van het leven in Indonesië terugvindt: corruptie, conflicten tussen religies, gokverslaving, de generatiekloof en het groeiende verschil tussen arm en rijk.

 

Stand van de sterren is meervoudig winnaar geweest op IDFA!

 

Locatie

Kulturhus, Stationsstraat 25 te Epe.

Aanvang

20:00 uur. (de zaal is open om 19:00 uur)

Entree

€ 5,-.

 

De Weekkrant/Veluws Nieuws van maandag 12 november 2012 heeft aandacht besteed aan deze documentaire-presentatie in Epe.

Weekkrant/Veluws Nieuws 12 november 2012

Het oorspronkelijke artikel (www.deweekkrant.nl/artikel/2012/november/12/stand_van_de_sterren) is helaas niet meer beschikbaar op hun website.


 

Indisch koken (KIEN)
Stichting Erfgoedplatform Apeldoorn
Social media
Facebook
Twitter
LinkedIn