Stichting Indisch Erfgoed heeft letterlijk weer van zich laten horen, zij het op een wijze die niet iedereen had verwacht. Zondag 23 juni jongst leden was het dan zo ver. Na maanden van voorbereiding zag Frans Sulilatu zijn lang gekoesterde wens in vervulling gaan.

 

Frans (W.F.) Sulilatu

Frans Sulilatu

Als doorgewinterd lid van de Indorock-scène heeft hij het voor elkaar gekregen dat wijkcentrum ‘de Stolp’, in de Apeldoornse wijk de Maten, voor één middag getransformeerd werd in een uitverkocht walhalla van de Indorock beleving.

In een gevarieerd programma konden de gasten genieten van de muziek van ‘Free Line’, ‘The Java Guitars’, Greece Reece en Ben Heart.

 

Er was voor elk wat wils: een verloting met vele Indonesische hebbedingetjes, boeken en snuisterijen, met als klap op de vuurpijl een grote mand gevuld met lekkernijen; beschikbaar gesteld door toko-poelier Wijngaards.

De die-hards konden hun hart ophalen aan een jive contest en de inwendige mens kon zich tegoed doen aan de hapjes en het eten van cateraar Suara Gembira.

 

De sfeer was uitstekend (mede dankzij hostess Lanny Dickmans, die haar werkervaring bij Radio Marihati ten volle benutte), de muziek was meesterlijk met een nostalgische knipoog en het eten was enak betul. Een zaal vol blijde gezichten, tevreden, dansende en genietende mensen die bijna smeekten om een herhaling van dit festijn.

 

Poco poco (SIE Summer Party 2013)

Poco poco op de SIE Summer Party 2013

 

Volgens mij mag 23 juni 2013 officieel de boeken in als een zeer geslaagde SIE actie, met een dikke pluim voor Frans Sulilatu voor zijn organisatie! Wat een geweldige middag heb jij neergezet.

Hierbij wil ik dan ook alle SIE-leden en vrijwilligers complimenteren met het behaalde resultaat. Wat mij betreft mag het Indorock-gala standaard worden opgenomen in de activiteitenagenda.

 

Laurence van Leeuwen, Werkgroeplid SIE


 

Indisch koken (KIEN)
Stichting Erfgoedplatform Apeldoorn
Social media
Facebook
Twitter
LinkedIn