Op zaterdag 27 december start de tentoonstelling ‘Indisch DNA: inspiratie uit Nederland, Nederlands-Indië en Indonesië’. Aansluitend worden twee films vertoond, die die dag éénmalig te zien zijn in Podium en Filmtheater Gigant: ‘Schoonheid en Rijkdom’ van Hans Hulscher en ‘Rudolf Bonnet, tekenaar en schilder (1895-1978)’ van Hugo van Zoest, Marianne Wieberdink, en Suzanne Wieberdink. Met een passe-partout krijgt u alles te zien, …

 

De kosten voor deelname aan deze passe-partout zijn € 25,00. Een passe-partout is te verkrijgen aan de kassa van Podium Theater Gigant, Nieuwstraat 377 in Apeldoorn.

 

Programma op zaterdag 27 december 2014

 

14:00 uur
CODA Museum
tentoonstelling Inloop met koffie & thee,
aansluitend rondleiding tentoonstelling CODA Museum
15:15 uur
ACEC Gebouw
tentoonstelling Rondleiding tentoonstelling ACEC,
afsluitend koffie & thee
16:15 uur
Filmtheater Gigant
film Film: ‘Schoonheid en Rijkdom’,
ingeleid door Adrienne Zuiderweg (Stichting Indisch Erfgoed)
17:15 uur
Filmtheater Gigant
film Film: ‘Rudolf Bonnet, tekenaar en schilder (1895-1978)’,
ingeleid door Aafke de Jong (Stichting Indisch Erfgoed)
18:00 uur
Gigant Café
borrel Na afloop is er een drankje in het Gigant Café

 

Walter Spies

Walter Spies

‘SCHOONHEID EN RIJKDOM’
Regie: Hans Hulscher
Duur: 54 min.
De film ‘Schoonheid en rijkdom’ van Hans Hulscher gaat over de in Moskou geboren Duitse schilder Walter Spies (1895-1942) die op Bali woonde en werkte. Voor zijn film baseerde Hulscher zich op de biografie Walter Spies, schilder en musicus (1985) van Hans Rhodius. Een voice over vertelt het verhaal dat wordt afgewisseld met Balinese gamelanmuziek.

 

Rudolf Bonnet

Rudolf Bonnet

‘RUDOLF BONNET, TEKENAAR EN SCHILDER (1895–1978)’
Regie: Hugo van Zoest, Marianne Wieberdink en Suzanne Wieberdink
Duur: 40 min.
De Nederlandse kunstenaar Rudolf Bonnet kwam naar Bali in de periode tussen de twee wereldoorlogen in. Een tijd waarin de Westerse wereld groeiende belangstelling kreeg in de Balinese cultuur. Hij ontwikkelde zich niet alleen als vastlegger van het Balinese leven op het canvas, maar tevens als beschermheer van Balinese kunst. Samen met de toenmalige vorst van Ubud en de Duitse kunstenaar Walter Spies richtte hij de vereniging Pita Maha op, waarmee de Balinese kunst een andere wending nam. Ook bracht hij in Museum Puri Lukisan, waarvoor hij tevens het ontwerp maakte, een bijzondere collectie moderne Balinese kunst bijeen.
Aan het woord komen o.a. de huidige vorst van Ubud (Cokorda Gede Putra Sukawati) en kunsthistorica Helena Spanjaard.


 

Indisch koken (KIEN)
Stichting Erfgoedplatform Apeldoorn
Social media
Facebook
Twitter
LinkedIn