Op zondag 19 februari 2017 wordt, in de Kumpulan Bronbeek te Arnhem, het onderwerp ‘Indië, in het om het huis – deel 2’ behandeld op de tweede themazondag van het 11e seizoen.
In dit tweede deel geeft een viertal sprekers een lezing en staat het Indische huis zelf centraal.
In vogelvlucht wordt een impressie gegeven van de Indische architectuur vanaf 1600 tot 1960. Eén architect krijgt bijzondere aandacht, namelijk Charles Schoemaker. Er worden inkijkjes in de Indische huizen gegeven, waarbij aandacht is voor de architectuur, de wijze van bewoning, de inrichting van het huis en de kunstverzamelingen van de eigenaren.
Sprekers
Jan van Dullemen, Cor Passchier, Rugier Timmer en Caroline Drieënhuizen
Inschrijving
Een dagprogramma kost € 27,50 p.p. inclusief koffie of thee met spekkoek, Indisch buffet en een consumptie. Er is geen kaartverkoop ter plaatse.
De wijze van inschrijven is dit seizoen gewijzigd: u kunt nu online kaarten bestellen
U kunt zich voor elk afzonderlijk programma uitsluitend inschrijven via kumpulan.nl/themazondagen. U kunt hier de onderwerpen bekijken en kaarten bestellen via de aan de website gekoppelde webshop. Na betaling kunt u uw kaart(en) printen. Per programma zijn maximaal 250 plaatsen beschikbaar.
Locatie en bereikbaarheid
De themazondag vindt plaats in het reünie- en congrescentrum Kumpulan, Landgoed Bronbeek, Velperweg, 147 6824 MB Arnhem.
Ontvangst is vanaf 10.00 uur, zaal open 10.30 uur.
Het programma duurt van 11.00 uur tot 15.00 uur, inclusief pauze met het Indisch lunchbuffet.
Vrij parkeren op eigen terrein. Honden zijn niet toegestaan.
Openbaar vervoer: bus 1 vanaf station Arnhem CS richting Velp, halte Bronbeek.
Contactpersoon
Mevrouw Geertje Besselink, bestuurslid van de Stichting Vrienden van Bronbeek, heeft zich bereid verklaard om op te treden als contactpersoon voor de themazondagen. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u zich tot haar wenden via e-mail geertjebesselink@gmail.com of telefoon 06-23526170.
De themazondagen worden georganiseerd door een samenwerkingsverband van
de Stichting Indisch Erfgoed, Museum Bronbeek en de Stichting Klein Bronbeek.
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn op om een reactie te plaatsen.