Speciale en feestelijke voorstelling van “Klanken van oorsprong” op 4 augustus 2018 in Gigant Apeldoorn met filmmaker Hetty Naaijkens-Retel Helmrich, pianist Rob Agerbeek en gitarist Erwin van Ligten.

Op 4 augustus komt regisseur Hetty Naaijkens-Retel Helmrich (bekend van onder meer ‘Buitenkampers’ en ‘Contractpensions’) naar filmtheater Gigant in Apeldoorn voor een korte inleiding met na afloop een Q&A bij haar Indo-rock documentaire “Klanken van Oorsprong“.

Zij neemt ook pianist Rob Agerbeek en meestergitarist Erwin van Ligten mee die voorafgaand aan de film samen enkele nummers ten gehore zullen brengen.

 

Om 18:00 uur gaan de deuren open en is er koffie met spekkoek te verkrijgen aan onze bar. Om 18:45 uur start het programma.

Tickets kosten € 9,-/€ 7,- (Vrienden van Gigant) en zijn te koop aan de kassa van Gigant en via www.gigant.nl.

 

Over “Klanken van oorsprong”

Na de onafhankelijkheid van Indonesië raakten honderdduizenden Indische Nederlanders op drift. Niet meer welkom in hun geboorteland, vluchtten ze noodgedwongen naar Nederland. Onder hen waren muzikanten die van beslissend belang werden voor de popmuziek in Nederland en ver daarbuiten, zoals bijvoorbeeld de Tielman Brothers, Javalins, Crazy Rockers en andere Indorockers, The Blue Diamonds, Anneke Grönloh, Boudewijn de Groot, Liesbeth List en Sandra Reemer. Ze werden bekende en geliefde Nederlandse muzikanten. Over hun Indische verleden zwijgen zij meestal. Wie zijn zij? Wat maakten zij mee? En wat brachten zij mee?

 


Regie: Hetty Naaijkens-Retel Helmrich | Nederlands gesproken | 115 min | 2017 | Nederland

 

Over Rob Agerbeek & Erwin van Ligten

De 80-jarige pianist Rob Agerbeek staat bekend als één van Nederlands grootste boogie-woogie- en jazz-pianisten van de jaren vijftig. Hij speelde o.a. samen met grootheden als Art Blakey en Ben Webster maar is met name bekend geworden met het Rob Agerbeek trio en in de Haagse Jazz Club.

 

Erwin Ligten startte zijn carrière als gitarist op 21 jarige leeftijd in The Dizzy Man’s Band. Geïnspireerd door zijn Indische achtergrond en grootheden als o.a. Jeff Beck, Stevie Ray Vaughan, David Lindley, Ry Cooder, Jackson Browne en Chris Robinson wist hij in Nederland en internationaal door te breken als een veelgevraagd gitarist. En speelde hij o.a. samen met Bertus Borgers, Barry Hay, Herman Brood, George Kooymans, Jan Akkerman en vele anderen.

Erwin bracht eerder al twee solo albums uit met krontjongmuziek, de echte inlandse Indonesische muziek.

 

Hetty Naaijkens

Rob Agerbeek

Erwin van Ligten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog niet geweest maar Klanken van oorsprong toch in Gigant willen zien? Dat kan op de volgende dagen. Kijk op  www.gigant.nl en let op de verschillende tijdstippen:

  • woensdag 15 augustus om 13.30 uur
  • woensdag 22 augustus om 13.30 uur
  • donderdag 23 augustus om 18.15 uur
  • dinsdag 28 augustus om 19.30 uur
  • woensdag 29 augustus om 19.30 uur
  • donderdag 30 augustus om 17.15 uur
  • vrijdag 31 augustus om 17.15 uur
  • zaterdag 1 september om 17.00 uur
  • zondag 9 september om 13.00 uur
  • dinsdag 11 september om 20.30 uur
Indisch koken (KIEN)
Stichting Erfgoedplatform Apeldoorn
Social media
Facebook
Twitter
LinkedIn