Herdenking Apeldoornse gevallenenOp zaterdag 8 september 2018 vindt op de begraafplaats Soerenseweg in Apeldoorn de herdenking plaats voor de Apeldoornse gevallenen in Nederlands-Indië, Nieuw-Guinea, Indonesië en Korea.
Dankzij de inspanningen van de heren Oosterhof en Venema uit Apeldoorn is twintig jaar geleden het Indië-monument op de begraafplaats aan de Soerenseweg gerealiseerd. De gedenksteen voor de parachutistendominee Herbert Timens, die in 1951 in Korea sneuvelde, werd bijna 15 jaar geleden op dezelfde locatie geplaatst.

De herdenking, die eerder door de veteranen Van der Beek en Heemsbergen werd geleid, wordt vanaf 2013 georganiseerd door de Stichting Indisch Erfgoed te Apeldoorn. De Heuvellaanschool in Apeldoorn heeft beide monumenten geadopteerd. Voorafgaande aan deze plechtigheid verzorgt de stichting Gastdocenten WO II voorlichting over de strijd in Nederlands-Indië, Indonesië en Nieuw Guinea aan de leerlingen van groep 8. Tijdens de plechtigheid zijn de leerlingen gekleed in speciale T-shirts. Na de kranslegging laten zij witte ballonnen los. Protocollaire ondersteuning door de Koninklijke Marechaussee Apeldoorn.
De ceremonie wordt muzikaal ondersteund door de Kopergroep van de Koninklijke Harmonie Apeldoorn.
De plechtigheid begint om 14.00 uur en zal circa een uur duren.

 

Wilt u meer weten? Mail dan naar de secretaris van de Stichting Indisch Erfgoed.

Foto’s Jan Mossink

 

Indisch koken (KIEN)
Stichting Erfgoedplatform Apeldoorn
Social media
Facebook
Twitter
LinkedIn