Eerste aankondiging

Van 30 juni t/m 14 juli 2019 organiseren de stichtingen Indisch Erfgoed en Muhabbat op verschillende locaties in Apeldoorn voor iedereen of die nu Indisch, Moluks, Apeldoorns of Nederlands is het festival ‘Indische & Molukse zomer’. Een bijzonder festival dat Indisch én Moluks is én voor alle generaties.

 

Programma

  • Indische en Molukse tentoonstellingen (Ontdek je roots en De Indische cartoonist Jack Poirrié) en video’s (Verloren banden en Tussen adat en integratie).
  • Lezingen over architectuur in Nederlands-Indië en in Apeldoorn (Huib Akihary, Frederik Erens en Huub Ummels), over Molukse en Indische identiteit, zorg en welzijn (Elias Rinsampessy, Magda Wallenburg en Monique van Bruggen-Ruffi), over de verschillen en overeenkomsten in overkomst en opvang van Molukkers en Indische Nederlanders (Fridus Steijlen), over de andere Molukker (Herman Keppy), over de pijn, de zoektocht van de eerste Molukse generatie (Elvira Nanariain), over mode met Indische en Molukse identiteit (Guave en Mirjam Manusama), over de Indisch en Molukse keuken (Humphrey de la Croix en Adrienne Zuiderweg), Indische en Molukse workshops van Shelly Lapré en Kim Pattiruhu.
  • Indische films (Het verleden voltooid, Noem mij maar Kartini. Brieven van een Javaanse jongedame) en Molukse films (Reünie en Oranje Ambon).
  • Theater: optreden van Wieteke van Dort met haar programma Kind van twee culturen.
  • Poëzie met muziek door Djodjie Rinsampessy en Tom Rahajaan.
  • Educatieprogramma’s voor de jonge en oudere Apeldoornse jeugd.
  • Panelgesprek met de tweede Indische en Molukse generatie (Laurence van Leeuwen).
  • Muzikale omlijsting door The Eastern Collection Band.

Tentoonstellingen en lezingen in ACEC: Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn – https://www.acecgebouw.nl/

Films en optreden van Wieteke van Dort in Gigant: Nieuwstraat 377, 7311 BR Apeldoorn – https://www.gigant.nl/

Meer informatie: info@indischerfgoed.nl en e.rinsampessy@gmail.com of 06 53760152.

Logo Stichting Indisch Ergoed

  

Indisch koken (KIEN)
Stichting Erfgoedplatform Apeldoorn
Social media
Facebook
Twitter
LinkedIn