Onder het motto ‘Samen Verleden Toekomst Geven’ reikt Erfgoed Gelderland vanaf 2017 de tweejaarlijkse erfgoedprijs uit: de Gouden Gelderse Roos voor erfgoedprojecten en activiteiten met impact. Het doel van de Gouden Gelderse Roos is een podium bieden voor inspirerende erfgoedprojecten over de geschiedenis van Gelderland. Met deze prijs wil Erfgoed Gelderland samenwerking en creativiteit stimuleren. Tevens worden de vele vrijwilligers in het zonnetje gezet.

De stichtingen Indisch Erfgoed en Muhabbat organiseerden van 30 juni t/m 14 juli 2019 de ‘Indische en Molukse Zomer’. Hun streven was een festival met een divers beeld van het materieel en immaterieel Indisch en Moluks erfgoed, en de invloed en het belang daarvan op het Nederlandse erfgoed, en het Gelders erfgoed in het bijzonder.

Maar ook het beheer en behoud van de immateriële en materiële Nederlands-Indische koloniale nalatenschap op welk terrein dan ook (historisch, politiek, cultureel, literatuur, kunst).

 

De Gouden Gelderse Roos Erfgoedprijs bestaat uit een geldbedrag van € 1000,– en een tastbare Gelderse roos: zie ook Gouden Gelderse Roos 2019.

 

Er worden twee Gouden Gelderse Rozen uitgereikt:

  • de Gouden Gelderse Roos Publieksprijs
  • de Gouden Gelderse Roos Juryprijs

 

Je kunt tot 4 oktober 2019 stemmen op de Publieksprijs.

Stemmen doe je hier. Per e-mailadres is één stem per project mogelijk.

Alvast veel dank voor je stem!

 

Indisch koken (KIEN)
Stichting Erfgoedplatform Apeldoorn
Social media
Facebook
Twitter
LinkedIn