Naar aanleiding van de presentatie van het boek ‘Berg en Bos, een verrassende ontdekking’ zal co-auteur Frederik Erens cultuurhistorische wandelingen organiseren door de wijk Berg en Bos in Apeldoorn. Daarbij is aandacht voor de architectonische rijkdom en bewonersgeschiedenissen van deze bijzondere wijk. Evenals natuurlijk aan typisch Indisch Berg en Bos.

De wandelingen van ruim anderhalf uur zijn gepland op zondag 6, 13,  20 en 27 juni, 4, 11, 18 en 25 juli steeds om 11.30 en om 15.00 uur.

 

De ochtendwandeling begint aan het begin van de Valkenberglaan tegenover De Naald en eindigt in de buurt van het uitgangspunt.De middagwandeling begint bij de Berg en Bosschool aan de Soerenseweg hoek Burgemeester Roosmale Nepveulaan, maar volgt deels een andere route en eindigt bij de ingang van Park Berg en Bos, waar de mogelijkheid bestaat om op het terras van restaurant De Boschvijver nog even na te genieten.

 

Deelname kost € 7,00 euro (contant).

 

U kunt zich opgeven via ferens01@gmail.com. Mocht u vragen hebben dan kunt u onderstaand formulier invullen.

 

Onder normale omstandigheden is de groepsgrootte 12 personen, maar momenteel vanwege covid-19 slechts 3 personen.

 

Lees ook het artikel van 25 mei 2021 in de Stentor .

 

Drs. Frederik Erens is freelance historicus en opgegroeid in de wijk Berg en Bos, waar hij nog steeds wijkbewoner is. Hij stelde eerder al het boekje ‘Het Groene Westen van Apeldoorn. Berg en Bos – Walterbos’ samen.

 

 

de Stentor 27-05-2021, foto Maarten Srpangh

 

 

 

Indisch koken (KIEN)
Stichting Erfgoedplatform Apeldoorn
Social media
Facebook
Twitter
LinkedIn