In 2021 startte Elise Doll met haar project Rumah Saya (Mijn huis) voor Meraki Theaterproducties in Zwolle. De postcasts worden opgenomen op locaties die aansluiten bij het onderwerp.

 

 

 

 

Postcasts 1: ‘Herdenken’ gaat over de capitulatie van Japan en is opgenomen in Museum Sophiahof. Gesprekspartners zijn Silfraire Delhaye en Ron Habiboe.

 

Postcast 2: ‘Japanse Zeetransporten’ gaat over het leven van krijgsgevangenen op Japanse Helleschepen. Deze postcast is opgenomen in de Kumpulan op het landgoed Bronbeek waar ook het monument van de Japanse Zeetransporten staat. Gasten zijn Kees Maaswinkel en Yvon Muskita.

 

Postcast 3: ‘Solidariteit en samenwerking’ gaat over het overleven tijdens de Japanse bezetting. En families, vrienden en bekenden elkaar weer terugvonden door solidariteit en samenwerking. Gast is Hans Versnel. Kim Penjol zingt een passend lied.

 

Postcast 4 : ‘Strijd’ gaat over de geschiedenis van de familie Kneefel. In het bijzonder over  Oom Henri diens carrière bij het KNIL, verzet en gevangenschap. De opname vond plaats in het militair Museumpark Soesterberg en het Korps Militaire Administratie. Gast was wasRalph Kneefel, voorzitter van Stichting Indisch Erfgoed. Het werd een intiem gesprek over verzet, verlies en erkenning. En vooral over  erkenning.

 

Er volgt nog een aantal postcast, waaronder binnenkort de postcast over Linggadjati met Frederik Erens van de Stichting Inidsch Erfgoed en Joty ter Kulve.

 

Postcast 1 t/m 4 kan je terugkijken op youtube of afspelen op Spotify, via: Meraki Theaterproducties

 

Foto’s Twen Zoë van den Hurk

 

 

Indisch koken (KIEN)
Stichting Erfgoedplatform Apeldoorn
Social media
Facebook
Twitter
LinkedIn