Vergeleken met de eerste generatie hebben de latere generaties een grotere afstand van het verlies en trauma. Ze kijken onbevangen naar de ervaringen van hun grootouders, en hebben belangstelling voor de historische gebeurtenissen en ontwikkelingen

Sprekers over de Indische identiteit: Kirsten Goote Vos en Armando Ello. Over de Molukse identiteit: Jeftha Pattikawa en Marvin Putuhena. Dagvoorzitter is Ralph Kneefel.

 

In hun lezingen zullen de sprekers ingaan op vragen als: ‘Wat maakt de Indische/Molukse identiteit bijzonder’; ‘In hoeverre bepaalt het Indische/Molukse verhaal mijn identiteit’; ‘In welke Indische/Molukse gemeenschap groeide ik op; ‘Waarom moet het Indische/Molukse verhaal verteld blijven’; ‘In hoeverre bepaalt mijn Indische/Molukse identiteit mijn dagelijkse werk/studie/activiteiten’.

 

Tijd 11.00-15.00 uur

Plaats: Reünie- en congrescentrum Kumpulan, Velperweg 147, 6824 MB Arnhem.

Prijs: € 31,00 p.p. inclusief koffie/thee met spekkoek, Indisch buffet en een consumptie

 

Kaartverkoop: https://kumpulan.nl/themazondagen/

Informatie: info@indischerfgoed.nl of https://www.indischerfgoed.nl

Lees meer op http://ymlp.com/z0kPbl

 

De volgende Themazondagen zijn: 20 februari 2022 ‘Indonesische studenten in Nederland toen en nu’; sprekers Herman Keppy, Adrian Perkasa, Ryna Pangkey (gevraagd) en Adrienne Zuiderweg. 20 maart 2022 ‘Surinaamse Javanen’; sprekers Michiel van Kempen, Rosemarijn Hoefte, Yvette Kopijn en Marius Atmoredjo

 

peter-van-dongen-indisch-echtpaar-met-kinderen-in-volendams-kostuum

Afbeelding Peter van Dongen

 

#identiteit #indisch #moluks #derdegeneratie #vierdegeneratie #bronbeek #kumpulan #stichtingindischerfgoed

 

Heeft u vragen? Vul dan het onderstaand formulier in.

 

Indisch koken (KIEN)
Stichting Erfgoedplatform Apeldoorn
Social media
Facebook
Twitter
LinkedIn