Om uiteenlopende redenen trokken zonen en dochters van Indonesiërs naar Nederland voor verdere scholing. Dat kon een beroepsopleiding zijn maar ook een universitaire studie.

 

 

Bekende studenten waren onder andere Noto Soeroto, Mohammad Hatta, Soetan Sjahrir, Roestam Effendi en Maria Ullfah Soebadio Sastrosatomo. In 1908 werd de Indonesische studentenvereniging Perhimpoenan Indonesia (PI) onder de naam Indische Vereeniging opgericht; aanvankelijk als gezelligheidsvereniging. De vereniging bestaat nog steeds. Nu als PPI Belanda met afdelingen in Leiden, Rotterdam, Groningen, en andere universiteitssteden. Met een website, Facebook en LinkedIn.

 

Sprekers: Adrienne Zuiderweg, Herman Keppy, Adrian Perkasa en Ryna Pankey

De lezing van Adrian Perkasa is in het Engels evenals het interview met Ryna Pankey

 

Dagvoorzitter: Hans v.d. Akker

 

Tijd: 11.00-15.00 uur

 

Plaats: Reünie- en congrescentrum Kumpulan, Velperweg 147, 6824 MB Arnhem

 

Prijs: € 31,00 p.p. inclusief koffie/thee met spekkoek, Indisch buffet en een consumptie

 

 

Kaartverkoop: https://kumpulan.nl/themazondagen/

 

Informatie: info@indischerfgoed.nl

 

 

 

bestuur_perhimpoenan_indonesia_collectie_iisg

 

Bestuur van de Indonesische Vereeniging 1924

 

Van links naar rechts: zittend: Soebardjo, Soekiman en Pamontjak; staand: Djoemaedi, Hatta, Ichsan en Dahlan Abdullah

 

Foto: Harry A. Poeze. In het land van de overheerser. Deel 1. Indonesiërs in Nederland 1600-1950. Verhandelingen van het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde 100. Dordrecht-Holland/Cinnaminson-U.S.A.: Foris Publications. 1986. p. 178.

 

Wij houden de Themazondag graag veilig. Daarom vindt er bij de ingang van de Kumpulan de verplichte coronacheck vanaf 13 jaar en ouder plaats. Mocht u niet over een QR-code beschikken, dan kunt u uw papieren testuitslag laten zien. Of u toont de negatieve uitslag via testen voor toegang.

De Kumpulan houdt zich aan de 1,5 meter afstand, het mondkapje op in de entree, op de gang, bij uw inschrijving, uw vertrek uit de Sumatrazaal en wanneer u in de rij staat voor het Indisch buffet of aan de bar. In de Sumatrazaal is een vaste zitplaats verplicht. U volgt de aanwijzingen van uw gastvrouw of gastheer op. Tijdens de lezingen hoeft u geen mondkapje op. Zie ook het kort overzicht van de coronamaatregelen.

 

Nieuwsbrief 01-02-2022 of Nieuwsbrief internetversie

 

#indonesischestudenten #perhimpoenanindonesia #bronbeek #kumpulan #stichtingindischerfgoed

 

Mocht u vragen hebben, vul dan het contactformulier in.

 

Indisch koken (KIEN)
Stichting Erfgoedplatform Apeldoorn
Social media
Facebook
Twitter
LinkedIn