De cursus ‘Oekraïne en Belarus in vogelvlucht’ heeft geen link naar Nederlands-Indië, maar sluit aan bij de actualiteit. Ook deze tweede cursus wordt gegeven door historicus Frederik Erens die lid is van de Stichting Indisch Erfgoed, maar ook gespecialiseerd is in de geschiedenis en actualiteit van de Baltische staten en Rusland. De cursus is een samenwerking tussen SIE en OKW Apeldoorn.

 

 

In twee bijeenkomsten wordt de geschiedenis en de actualiteit van Oekraïne en Belarus behandeld. De geschiedenis van beide landen verklaart enigszins de positie waarin die landen zich nu bevinden.

 

Wegens de grote belangstelling is de eerste cursus al vol. Daarom heeft OKW Apeldoorn een tweede cursus georganiseerd. Let wel: op een andere locatie dan gebruikelijk!

 

Frederik Erens stelt cultuurhistorische reizen naar de Baltische en Midden-Europese regio’s voor verschillende reisbureaus samen. Hij leidt regelmatig cultuurhistorische reizen. Hij combineert deze cultuurreizen ook met zijn belangstelling voor architectuur, stedenbouw en toegepaste kunst uit de periode 1880-1940. Daarnaast heeft hij zich verdiept in de koloniale geschiedenis en de cultuurhistorie van Apeldoorn.

Erens verzorgde reeds een aantal gewaardeerde cursussen voor OKW (o.a. over de dekolonisatie van Nederlands-Indië, de Baltische staten en Midden-Europa).

 

Data:          donderdag 29 maart en 5 april — twee bijeenkomsten

 

Tijd:           19:00-21:30 uur

 

Locatie:     Gigant, zaal De Rog, Nieuwstraat 377, 7311 BR Apeldoorn

 

 

Prijs:          leden OKW € 25,- / niet-leden € 45,-

 

 

Plaatsen:   Er zijn maximaal 25 plaatsen

 

kaart-europa-met-belarus-en-oekra:ine

 

Aanmelden
Stuur een mailtje naar contactpersoon van OKW Femmy Erbé – femmy.erbe@xs4all.nl – met vermelding van de titel van de cursus, je naam en telefoonnummer. Daarna ontvangt u van Femmy bevestiging van inschrijving.

Wanneer je je inschrijft voor een cursus, ga je er mee akkoord dat je naam, telefoonnummer en e-mailadres bekend zijn bij de docent, zodat deze in voorkomende gevallen met de cursisten kan communiceren.

 

 

Betaling
Pas na ontvangst van de bevestiging dat er voor u plaats is bij de betreffende cursus, maak je het verschuldigde bedrag over op de bankrekening van OKW:
NL69 INGB 0004 3167 33 t.n.v. Ver. OKW onder vermelding van de titel van de cursus en de naam van de deelnemer.
De inschrijving voor een cursus is pas definitief wanneer je een bevestiging van inschrijving hebt ontvangen en het cursusgeld voldaan is.

 

Meer aanmeldingen dan beschikbare plaatsen
Wanneer het aantal aanmeldingen het aantal beschikbare plaatsen overstijgt, wordt een wachtlijst aangelegd. Als er zóveel belangstelling voor een cursus is, dat een tweede ronde georganiseerd kan worden, proberen we dat in overleg met de docent en de cursuslocatie te regelen.

 

Indisch koken (KIEN)
Stichting Erfgoedplatform Apeldoorn
Social media
Facebook
Twitter
LinkedIn