Zang- en dansgroep LimaDiti geeft op unieke wijze inzicht in de cultuur van Tanimbar, een eilandengroep gelegen in het zuidoosten van de Molukken.

 

De Tanimbarese cultuur is kleurrijk, met eeuwenoude traditionele zang en dans in combinatie met feestliederen. Veelal akoestisch, met tifa’s als begeleiding, zoals ook in de kampung (dorpjes) de ritmische hartslag van de Molukken te horen is. LimaDiti bezit een breed repertoire aan Tanimbarese dansen en liederen, voor een sfeervolle en unieke ervaring bij diverse momenten. Van bruiloft tot uitvaart, van pasar tot kerkdienst.

Voor elke gelegenheid biedt LimaDiti een passend optreden met veel passie en plezier. Met hun gedrevenheid, verbondenheid, creativiteit en muzikaliteit laat LimaDiti niet alleen zien wat voor moois Tanimbar heeft, maar laat het u ook ervaren.

De leden van LimaDiti hebben allen hun roots in deze archipel. De groep bestaat uit dertig personen van de eerste tot en met de vierde generatie, die afkomstig zijn uit Cuijk, Gennep, Druten, Duiven, Nijmegen en Zevenaar.

 

Zang- en dansgroep LimaDiti treedt twee keer op om 12.00 uur en 14.30 uur

 

 

flyer-zang-en-dansgroep-limaditi

 

Datum: 13 augustus 2022

Tijd: 12.00 uur en 14.30 uur

Locatie: CODA, Auditorium, Vosselmanstraat 299, 7311 CL Apeldoorn

Entree: gratis

 

Het volledige programma Moluks & Indisch 2.0 vindt u hier.

 

Natuurlijk kunt u ook de reizende tentoonstelling ‘In twee werelden: 70 jaar Molukkers in Nederland’ bij CODA Apeldoorn bezoeken.

Locatie: zijgevel CODA Museum, Roggestraat, voor de ingang van Parkeergarage Museum

Open: 13.00 tot 16.00 uur

Entree: gratis

De tentoonstelling is van 11 t/m 28 augustus te bezichtigen, alleen op do, vr, za, zo.

 

#moluksenindisch20 #zangendansgroeplimaditi #cultuurtanimbar #tifa #intweewereldenzeventigjaarmolukkersinnederland #codaapeldoorn

 

Als u vragen heeft, kunt u het contactformulier invullen en opsturen. Alvast bedankt.

 

Indisch koken (KIEN)
Stichting Erfgoedplatform Apeldoorn
Social media
Facebook
Twitter
LinkedIn