In het kader van Vrijheidsfeesten wordt de bevrijding van Nederlands Indië gevierd door Indische en Molukse gemeenschappen in Nederland. Dat gebeurt na de herdenking met muziek, dans, verhalen vertellen en samen lekker eten.

 

Op zaterdag 20 augustus geven de stichtingen Indisch Erfgoed en Muhabbat een invulling aan dit jaarthema van het Nederlands Openluchtmuseum met een optreden van een zang- en dansgroep en een band op het Picknickplein of bij regen in de Picknickloods.

 

Zang- en dansgroep LimaDiti neemt de dansactiviteit voor zijn rekening. Deze groep geeft op unieke wijze inzicht in de cultuur van Tanimbar, een eilandengroep gelegen in het zuidoosten van de Molukken. De Tanimbarese cultuur is kleurrijk, met eeuwenoude traditionele zang en dans in combinatie met feestliederen. Veelal akoestisch, met tifa’s als begeleiding, zoals ook in de kampung (dorpjes) de ritmische hartslag van de Molukken te horen is. LimaDiti bezit een breed repertoire aan Tanimbarese dansen en liederen, voor een sfeervolle en unieke ervaring bij diverse momenten. Van bruiloft tot uitvaart, van pasar tot kerkdienst.

 

Foto Peter Veerman; zang- en dansgroep LimaDiti

 

The Eastern Collection neemt de muziekactiviteit voor zijn rekening. Deze band speelt een keuze uit hun Indisch en Moluks repertoire.

 

Foto The Eastern Collection

 

Datum: 20 augustus 2022

Tijd: optreden LimaDita 12.00 uur en 14.00 uur; The Eastern Collection 13.00 en 15.00 uur

Locatie: Nederlands Openluchtmuseum, Picnickloods, Hoeferlaan 4, 6816 SG Arnhem

Entree: zie de website van het Openluchtmuseum

 

Het volledige programma Moluks & Indisch 2.0 vindt u hier.

 

#moluksenindisch20 #stichtingmuhabbat #stichtingindischerfgoed #zangendansgroeplimaditi #cultuurtanimbar #tifa #intweewereldenzeventigjaarmolukkersinnederland #nederlandsopenluchtmuseumarnhem

 

Als u vragen heeft, kunt u het contactformulier invullen en opsturen. Alvast bedankt.

 

Indisch koken (KIEN)
Stichting Erfgoedplatform Apeldoorn
Social media
Facebook
Twitter
LinkedIn