Op zaterdag 12 november vierde het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN) zijn tienjarig bestaan. Aanwezig waren de aangesloten verenigingen in Nederland die zich met immaterieel erfgoed bezighouden, bijvoorbeeld beroepen als molenmakers, heggenvlechters of gebeurtenissen als corso’s, duivenmelken.

 

Maar ook beoefenaren van immaterieel erfgoed uit de voormalige Nederlandse koloniën: keti koti, spin anansi, Javaanse gamalan.

Die dag werd het borgplan Indisch koken en de Indische rijsttafeltraditie van Adrienne Zuiderweg en Humphrey de la Croix als 200ste in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland bijgeschreven. Zie ook: https://www.immaterieelerfgoed.nl/nl/200e-bijschrijving-in-inventaris-immaterieel-erfgoed-nederland .

 

De Stichting Indisch Erfgoed mag het logo van het Inventaris Immaterieel Erfgoed gebruiken

 

 

In 2016 was de Indische rijsttafel al op de lijst gezet. Met de toevoeging van het Indisch koken is deze Indische culinaire traditie of erfgoed vollediger geworden als onmisbaar en herkenbaar onderdeel van de Indische cultuur. En nu dus ook officieel erkend als cultureel erfgoed. Lees hier het borgingsplan Indisch koken en de Indische rijsttafeltraditie.

Op een later tijdstip wordt ook ander immaterieel erfgoed bijgeschreven, waaronder Slurpen van papeda, het borgplan van Elias Rinsampessy, bestuursvoorzitter Stichting Muhabbat).

 

Foto Corjan van Toor v.l.n.r.: George van Hoogeveen (adviseur Stichting Indisch Erfgoed) en Yael van Hoogeveen, Humphrey de la Croix (Indische rijsttafeltraditie), Adrienne Zuiderweg (secretaris Stichting Indisch Erfgoed – Indisch koken), Marco van Baalen (directeur KIEN)

 

 

#indischkoken #indischerijsttafeltradtie #indischekookboeken #immaterieelerfgoed #kenniscentrumimmaterieelerfgoed #inventarisimmaterieelerfgoednederland

Indisch koken (KIEN)
Stichting Erfgoedplatform Apeldoorn
Social media
Facebook
Twitter
LinkedIn