Donderdagavond 16 maart 2023 is Dido Michielsen te gast bij Boekhandel Broekhuis Apeldoorn.

 

BOEKENWEEK 11 t/m 19 maart 2023! 

 

De Stichting Indisch Erfgoed attendeert u op Boekhandel Broekhuis Apeldoorn.

 

 

Op donderdag 16 maart is Dido Michielsen te gast bij Boekhandel Broekhuis in het kader van de Boekenweek. Dido Michielsen geeft een lezing over haar nieuwe Indische roman Engel en Kinnari dat een vervolg is op Lichter dan ik.

 

Engel en Kinnari

Java, 1895. Als pleegkind is Louisa op haar dertiende uitgehuwelijkt. Ze verlangt ernaar te weten wie haar biologische moeder is, maar haar omgeving beweert dat haar afkomst er niet toe doet. Waarschijnlijk was haar moeder een njai, de concubine van een Hollander, iemand die je maar beter dood kunt zwijgen. Louisa mag van geluk spreken, als erkende Indo-Europese behoort ze tot de koloniale bovenlaag van Nederlands-Indië. Wanneer ze in de spiegel kijkt, ziet ze echter iets heel anders.

Door veel te lezen probeert Louisa te ontsnappen aan haar huisvrouwenbestaan in Buitenzorg. Haar vriendschap met een buurvrouw van Chinese afkomst en diens Javaanse secretaris – twee buitenstaanders op wie de Europese gemeenschap neerkijkt – geeft haar de vleugels van de kinnari, de mythische liefdesgodin. Eindelijk durft ze haar eigen keuzes te maken.

Toch beslist het lot anders en Louisa vindt zichzelf terug als de verzorgster van haar zieke man en haar pleegmoeder. Ook al noemen ze haar een engel, haar vleugels is ze kwijt. Ze gaat alsnog op zoek naar haar moeder om te ontdekken wie zijzelf nu eigenlijk is: een westerse engel of een oosterse kinnari.

 

 

foto omslag: privé bezit, foto auteur: Melanie Marsman

 

 

Over Dido Michielsen

Dido Michielsen (Amersfoort, 1957) is een Nederlands schrijfster. Ze schreef diverse non fictieboekenn, waaronder biografische werken. In 2019 verscheen haar debuutroman Lichter dan ik, dat in 2020 werd bekroond.

 

Dido Michielsen stamt af van een njai, de bijvrouw van een Hollandse man in Indië. Ze is getrouwd en heeft twee dochters.

 

donderdag 16 maart 2023 – 19.30 – 21.00 uur

Boekhandel Broekhuis Apeldoorn, Hofstraat 4 – 10

aanmelden: apeldoorn@boekhandelbroekhuis.nl

Toegang gratis

BOEKENWEEK 11 t/m 19 maart 2023!

Indisch koken (KIEN)
Stichting Erfgoedplatform Apeldoorn
Social media
Facebook
Twitter
LinkedIn