De Themazondag ‘Onderwijs in Nederland en Indonesië’ vindt op 19 maart 2023 in de Kumpulan op Bronbeek plaats.

 

Vroeger gingen Nederlands-Indische kinderen en vorstenzonen naar Holland voor vervolgonderwijs. Naar o.a. Leiden, Delft, Breda (Koninklijke Militaire Academie), Deventer (Tropische Landbouwschool), Wageningen (Landbouw Hogeschool).

 

Nu studeren Nederlanders via Nuffic in Indonesië.

 

Of via het non-degree programma Darmasiswa in Indonesië de Indonesische taal, cultuur, muziek of ambacht.

 

De jurist Conrad van Deventer en zijn echtgenote Elisabeth Maas hebben zich in Nederlands-Indië ingezet voor onderwijsverbetering. Hun drie fondsen/stichtingen – Max Havelaar- en Kartinifonds en Tjandi stichting –  zijn sinds 1979 ondergebracht in de Van Deventer-Maas Stichting.

 

In 2017 is de Yayasan Van Deventer Maas Indonesia (YVDMI) opgezet om de binding aan Indonesië te versterken. De Yayasan Van Deventer-Maas Indonesia maakt het Indonesiërs mogelijk aan Indonesische instellingen te studeren.

 

Indonesiërs en Nederlanders ontmoeten elkaar in de Indonesia Nederland Youth Society.

Het digitale platform Glitch brengt scholieren en studenten in Nederland en Indonesië met elkaar in gesprek over elkaars cultuur, leefwereld en kijk op hun gemeenschappelijke geschiedenis.

 

 

 

De sprekers op de Themazondag ‘Onderwijs in Nederland en Indonesië’ op 19 maart 2023 zijn: Jacques Dane, Mervin Bakker, Ute Jansen en Hans van den Akker. Meer informatie vindt u in bijgaand Dagprogramma 19-03-2023 Onderwijs in Nederland en Indonesië

  • 10.00-11.00 uur ontvangst
  • 11.00-12.00 uur twee lezingen
  • 12.00-14.00 uur Indisch buffet
  • 14.00-15.00 uur twee lezingen
  • 15.00 uur: afsluiting.

 

Kaarten kunt u bestellen op de website Kumpulan, tab Themazondagen. De toegangsprijs voor een Themazondag bedraagt € 32,50 inclusief koffie met spekkoek bij ontvangst, het Indisch buffet en een consumptie.

 

Wij hopen u op 19 maart 2023 weer te mogen begroeten.

 

 

 

Heeft  u vragen? Vul dan onderstaand contactformulier in.

 

 

 

Indisch koken (KIEN)
Stichting Erfgoedplatform Apeldoorn
Social media
Facebook
Twitter
LinkedIn