De Stichting Indisch Erfgoed presenteert in samenwerking met Gigant Apeldoorn de film ‘Sporen van Indië’ van Hans Goedkoop.

Na vier eeuwen gemeenschappelijke geschiedenis heeft bijna 10% van de Nederlanders Indisch bloed in de familie. In de filmische documentaire ‘Sporen van Indië’ wordt de nationale geschiedenis door presentator Hans Goedkoop tot leven gewekt aan de hand van de historische verwevenheid tussen Indië en de stad Amersfoort, zomaar een stad midden in Nederland.

 

Producent Reda van der Putten werkte twee jaar aan het vooronderzoek. Presentator Hans Goedkoop schreef het script en presenteert de documentaire. Vele aspecten van de Indische invloeden op de complete Nederlandse maatschappij komen aan bod: De Indo’s, de Molukkers maar ook de veteranen en de Totoks, de plantages en de pensions.

 

Vanwege de grote belangstelling wordt de film op 28 maart in twee zalen vertoond. Alleen die dag met een inleiding van George van Hoogeveen van de Stichting Indisch Erfgoed en een nagesprek met regisseur Reda van der Putten.

 

Kan u die dag niet, geen nood. De film is ook nog op andere dagen te zien. Maar dan niet met een inleiding en een nagesprek. Let wel in de filmkalender van Gigant wordt abusievelijk vermeld.

 

 

Zie ook: Gigant ‘Sporen van de Oost’

 

 

dag datum tijd
zaterdag   1 april 16.45 uur
zondag   2 april 13.00 uur
vrijdag   7 april 18.00 uur
zaterdag   9 april 14:35 uur
dinsdag 11 april 12.45 uur

 

 

 

 

Heeft u vragen? Vul dan onderstaand contactformulier in.

 

 

 

 

Indisch koken (KIEN)
Stichting Erfgoedplatform Apeldoorn
Social media
Facebook
Twitter
LinkedIn