In samenwerking met Gigant Apeldoorn vertoont de Stichting Indisch Erfgoed op zaterdag 13 januari 2024 om 19:30 uur de documentaire film Indië verloren… Selling A  Colonial War van regisseur In-Soo Radstake. Na afloop is er het nagesprek met de regisseur.

 

In Indië verloren… Selling A Colonial War laat regisseur In-Soo Radstake zien hoe de Nederlandse overheid decennialang het frame van een gerechtvaardigde oorlog in Indonesië in stand hield door middel van propaganda. De film belicht de ingrijpende gevolgen van dit beleid en hoe deze geschiedenis het debat tot op de dag van vandaag beïnvloedt.

 

 

In-Soo Radstake: “En daar waren ze heel succesvol in. Er hebben zich indertijd ontzettend veel vrijwilligers gemeld. Die jongens kwamen net uit vijf jaar oorlog en hadden gezien hoe de geallieerden hier waren ontvangen. Hen werd voorgehouden dat Nederlanders in Indië een zelfde onthaal te wachten stond. Wie wilde dat niet? Ik zou er waarschijnlijk ook in zijn getrapt.”

 

In-Soo Radstake

 

Indië verloren… Selling A Colonial War is bekroond met de Idfa Reframe  Award 2023

IDFA Reframe Award 2023

 

Bekijk de trailer op YouTube.

 

De kaartverkoop gaat via Gigant. Aanvang 19:30 – einde 21:45 (inclusief nagesprek)

 

Heb je vragen mail dan naar Stichting Indisch Erfgoed: info@indischapeldoorn.nl.

 

Indisch koken (KIEN)
Stichting Erfgoedplatform Apeldoorn
Social media
Facebook
Twitter
LinkedIn